Скъпи приятели,

стартираме нова рубрика, посветена на нелеката професия „Куриер“. Ще Ви запознаваме със случки от нашето ежедневие, с интересните, трудните и радостните моменти. Както нашите, така и Вашите впечатления, мнения и вълнения ще бъдат отразени на страниците на нашия блог. Тук ще можете да споделяте и коментирате.

Казват, че щастливият човек е благодарен. Тя е от Бургас, по професия – карвинг-декоратор, усмихната и лъчезарна. И щастлива. Защото в свободното си време изработва в своята работилничка красиви сувенири, с които доставя радост на хората. Тя казва за себе си, че влага сърце и душа в това, което прави. И то се вижда – от красивата аранжировка на подаръците, и се усеща от начинът, по който ги представя. Тя е щастлива! И благодарна! ЯННА! Как разбрахме за нея ли? Тя спечели една безплатна куриерска услуга от нас, и се свързахме с нея, за да уточним как и кога ще я ползва. Организирахме доставка от Бургас до адрес в Русе. И на 25.12.2014г. получихме: „Благодаря за доставката на госпожата, която трябваше да изненадаме! Въпреки, че адресът, на който работи е друг (нямаше как да знаем това, за което се извинявам), вашият куриер я изненада в дома й на 24 декември. Още веднъж хиляди благодарности за тази доставка! Заедно направихме едно добро дело, пожелано от дъщеря й, която е на 3000 км. от дома“.

По Коледа стават чудеса! Те са едни такива съвсем малки и обикновени неща, които доброто превръща в чудеса.

А ето и историята, която ще Ви представим в леко съкратен вариант, като ще се опитаме да запазим неподправената емоция и сантименталната нотка:

„Това е разказът около пратката ми за Русе, която ми беше много важна и имаше сантиментална стойност, на която много държах, и не можех да рискувам да се забави, или остане неполучена преди Коледа…

10801854_1498537893704264_3679208274960230140_nДве седмици преди Коледа имах организирана игра за раздаване на коледни подаръци в страничката ми. Когато публикувах късметлиите, с мен се свърза млада дама, която ми благодареше за подаръка, но помоли да го изпратя на родителите й с надпис: „Обичам ви, мамо и тате!“. Оказа се обаче, че е станала грешка, и Ани (така се казва 22-годишната дама) не е сред спечелилите. Извини се и ми разказа, че обожава розовите нюанси, винаги купува на майка си букети и подаръци в розово, че е единствено дълго чакано дете, че чак сега е осъзнала колко много е получила от родителите си, и колко много й липсват. Писа, че живее в Лондон, на 3000км. от Русе, и че ако беше спечелила този будилник, щеше да зарадва с него родителите си, които са далеч от нея, и няма да може да бъде с тях на Коледа. Какво и отговорих ли? „Навремето аз по погрешка влязох там, където не трябваше, и към днешна дата съм щастливо омъжена…. по погрешка. Понякога грешките водят до щастлив край“ :) Така й отговорих, след което й предложих да изпратим розов будилник с надпис: „ОБИЧАМ ВИ, МАМО И ТАТЕ!“10885327_1498538033704250_3131968632169626919_n, с послание до родителите й. Момичето беше очаровано, че напълно непознат човек й предлага подарък, съдействие и помощта си, за да зарадваме родителите й навръх Коледа. Тъй като искахме това да бъде изненада, и то в последните работни дни преди Коледа, се уговорихме да изпратим подаръка на работното място на майка й.

Доверихме се на Европът! Всички подробности, които можеха да бъдат написани на пратката ги 10868180_1498538040370916_6549708212524909708_nсложихме: не две, а три имена, телефон, адрес и име на фирмата, длъжност, на която работи. И всичко това само с цел да сме максимално сигурни, че ще получи подаръка. :) Изпратихме го на 22 декември, уговорката беше, че ще бъде предаден на 23 декември – последния работен ден преди Коледа. Изрично написано и подчертано беше да се достави лично и единствено на тази жена. Служителката от офиса на Европът – Меден рудник Бургас се ангажира, и в разговор с офис на Европът в Русе, от там гарантираха, че ще изпълнят тази моя молба. Само че… адреса на фирмата се оказа седалището на собственика на фирмата, а не цеха, в който работеше мама. От там са уведомили куриера на Европът за това, а също и че най-вероятно вече служителите са приключили работа и са се прибрали. Това не е отказало куриера, който веднага се е обадил на получателката. Находчивият служител е уговорил с нея доставката на домашния й адрес на 24 декември. В крайна сметка колета беше доставен, а с него беше доставена и изненадата, радостта, посланието на Ани към родителите й, както и хилядите благодарности към мен. Само че аз почти нищо не направих, освен, че подарих спонтанно един ръчно изработен будилник от бонбони, и съдействах това да се случи. Основна роля изигра точно този служител на Европът – Русе, който с находчивостта си, със стремежа си да изпълни поетия ангажимент в срок и със старанието си да задоволи капризите и желанията на клиента, направи много повече от мен и Ани взети заедно.

Искрено благодарим на служителя от Европът – Русе за милия и неподправен жест към нас, за голямото сърце, и за старанието си да довежда поетите служебни ангажименти до крайна точка!

Благодарим и на служителката в офиса на ул.“Петрова нива“, гр.Бургас за съдействието и взетото присърце решение да гарантира получаването „лично“, и то преди Коледа! Благодарим и за телефонния разговор, който проведе с колегите си от Европът – Русе в деня на изпращането, за да обясни какви са нашите изисквания! Благодарим й и за това, че на другия ден ме осведоми, че поради влошената зимна обстановка в страната получаването ще се извърши след 13.00 часа , а не преди 13:00 както беше обещала, но отново гарантира, че преди 25 декември колета ще е достигнал получателя си!

Благодарим и на ръководството на Европът за добрия подбор на обучени кадри, за точността, с която изпълняват поетите ангажименти, и коректността, която ни засвидетелстват!

Благодарим Ви, Европът! Вие сте освен перфектни професионалисти, и хора с големи сърца!!! Има защо да Ви се доверяваме!“

……………………………………………………

Благодарим ти и ние, Янна! Твоето „Благодаря!“ ни зарежда с оптимизъм и желание да продължим да правим нещата възможни!

Нашите колеги, станали герои в разказа на Янна:

Гълъбина Костова – офис Меден рудник Бургас

Бисер Минков и Искрен Георгиев – офис Русе