„Да вярвам в думи – не, не искам.IMG_6379
За мене ти си ручей бистър…
Пред тебе само аз коленича
отпивам светлина и те обичам.“

 

              Издаването на сборника с песни „За тебе хората говорят“, или както я нарича авторът й Иван Ненков „книга-песносбирка“, намери подкрепа в лицето на Изпълнителния директор на „Европът – 2000“ АД инж. Светлана Костова.

Иван Ненков живее и твори в Несебър. Завършил е българска филология в Шуменския университет. Член е на Съюза на българските журналисти и на Съюза на българските писатели. Носител на редица национални литературни и музикални отличия – “Димчо Дебелянов”, “Щастливеца”, “Светлоструй”, “Пегас”, наградата на Фондация “Културен диалог-21“. Поет с китара, журналист, сатирик, автор на песните „За тебе хората говорят“, „Ах, морето“, „Мария“, „Миг от приказка“, „20 години по-късно“ и много други. Песни по негови стихове изпълняват “Щурците”, „Фамилия Тоника”, Тони Димитрова, Веселин Маринов, Ваня Костова, Нели Рангелова, Кристина Димитрова и Орлин Горанов, Васко Кръпката, Милица Божинова и Илия Ангелов, Дани Огнянов, дует “Домино”, “НЛО”, “Фанданго”.

1

           В песните си, превърнали се в хитове, авторът разкрива много и различни човешки емоции. Вдъхновен от морето, любовта и общочовешките ценности, осмиващ страстите и илюзиите на малкия човек, въпреки трудностите и житейските неволи, авторът с много оптимизъм ни вдъхва надежда за утрешния ден:

За всеки нека усмивка да има!
За всеки – Вяра, Надежда, Любов!
Че идат нови хиляда години
дано ни носят по-хубав живот!“

              Подкрепата на изкуството е една достойна кауза и има своите традиции в Европът. Ние правим нещата възможни и за развитието на съвременното българско изкуство. Защото изкуството е важна и неотменна част от културата, и като такава има огромно влияние върху изграждането на ценности, върху развитието и усъвършенстването както на отделния човек, така и на цялото общество. Изкуството има силата да възпитава, да образова. Има силата да създава едно по-добро бъдеще – бъдеще, в което за всеки да има Вяра, Надежда, Любов!