В следващите редове ще провокираме участието на читателя в една “обикновена” идея с необикновено действие, родена и реализираща се от приятелите на “Европът”- фондация “Идея в действие”. Тяхната кампания под надслова “Капачки в действие” има изцяло благотворителен “зелен” характер, насочен към подобряването на условията за живот на децата в институциите и опазване на околната среда.stiker-caps-03

Хората, подкрепящи инициативата, са от над 15 населени места в България. От фондацията са изработили и интерактивна карта с пунктовете за събиране в тези градове и села, която постоянно се актуализира (http://goo.gl/ShdN6n).

Наистина става дума за едно просто действие – да съберем и предадем в някой от пунктовете на фондацията всяка пластмасова капачка, която ни е попаднала, така че тя да бъде рециклирана.

Обикновено действие с необикновен резултат.

Куриерите от “Европът – 2000” АД и този път не се замислиха, а дейно и безкористно подеха идеята … Това за тях е повече от социален ангажимет, то е кауза и смисъл. Водени от мисълта, че всяко добро има нужда от подкрепа, до момента те са събрали и безвъзмездно превозили до Пловдив над 1 тон капачки от цялата страна. КАПАЧКИ СmagesСъбирането продължава, броят на пунктовете расте, а ентусиазмът с него. Ето какъв е пътя:

  1. вместо да ги изхвърляме, събираме всевъзможните пластмасови капачки, които ни попадат в ежедневието

  2. намираме най-близкия и удобен за нас събирателски пункт на “Капачки в действие”

  3. предаваме капачките в пункта

  4. куриерите на “Европът – 2000” АД транспортират събраните количества до Пловдив

  5. след като бъдат откупени, капачките се рециклират

  6. със средствата се закупуват нови и толкова необходими електроуреди за малчуганите, настанени в различни домове

И ето ти идея в действие !!!evropat-3

Част от кампанията “Капачки в действие” може да стане всеки, който желае, като се свърже с фондация “Идея в действие” на hello@ideainaction.net.